Valori traditionale romanesti promovate in Letonia

TabereuSuflet.403In perioada 11-20 decembrie 2014, la Daugavpils in Letonia, s-a desfasurat Proiectul international „Christmas is here”, in cadrul programului ERASMUS+. Colega noastra Vasilica a fost liderul echipei Romaniei! Iata ce ne spune ea:

Temele principale ale proiectului au fost: artă, cultură, tineret, traditii, solidaritate, toleranta, ecologie si dezvoltare durabila etc. Activitățile proiectului au fost planificate pe 10 zile de instruire in cadrul carora au participat 24 de tineri și lideri din diferite țări (Romania, Letonia, Grecia, Portugalia, Italia, Germania).

În timpul programului, tinerii au avut posibilitatea de a cunoaște cultura mai multor țări europene, specificitatile din Letonia, de a obține informatii diverse privind traditiile, valorile spirituale proprii Sarbatorilor de iarna, obiceiurile culinare din diferite țări, precum si alte aspecte precum: agricultura ecologica, dezvoltarea durabila, protectia mediului.

Odata cu realizarea activităților planificate în cadrul proiectului, au fost promovate dezvoltarea dialogului internațional, îmbunătățirea comunicării dintre tineri și abilitățile sociale, lărgirea perspectivelor, conștientizarea apartenenței la comunitatea europeană de tineret.

Echipa Romaniei reprezentata de cinci tineri din zone diferite ale tarii, a susținut o frumoasă prezentare a spiritualității ortodoxe, privită din perspectiva vieții creștinului în familie și în societate, dar și a activităților concrete la nivelul parohiei. Tinerii participanți au adresat numeroase întrebări și și-au manifestat interesul pentru a veni în România spre a cunoaşte valorile ortodoxe și a lua contact cu frumusețile naturale si aspectele ecologice, cu valorile culturale si tradiţiile noastre populare.

Text si foto: Vasilica Onofrei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s