2% pentru un Zambet de Copil

2laSutaZambetUn Zambet de Copil nu costa nimic. Daruiti 2% pentru Zambetele Copiilor. Nu costa decat un Zambet:)

Zambet pentru toti Copiii este un program prin care ajutam copiii cu aptitudini speciale, ce provin din familii cu posibilitati financiare reduse. Mai multe detalii aici: http://www.taberecusuflet.ro/Zambet.html

Cum puteti ajuta?

Prin directionarea a 2% din Impozitul pe Venit sau prin donatii directe in contul Asociatiei Tabere Cu Suflet. Iata ce trebuie facut pentru directionarea a 2% din Impozit:

Daca aveti venituridin SALARII, tipariti si completati declaratia 230 (click pentru a descarca, 143k).  Completati cu atentie datele de indentificare a contribuabilului (punctul I).
Daca aveti venituri din SALARII si ALTE SURSE (Activități independente; Cedarea folosinței bunurilor; Activități agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real; Piscicultură; Silvicultură; Transferul titlurilor de valoare, altele decât părțile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăților închise; Operațiuni de vânzare‐cumpărare de valută la termen), tipariti si completati declaratia 200 (click pentru a descarca, 140 k).
Nu trebuie sa completati suma, deoarece suma corespunzatoare a 2% va fi calculata de catre organele fiscale. Vezi Instructiunile de competare conform ANAF.
Nota: Persoanele care au realizat asemenea venituri sunt oricum obligate sa depuna Declaratia 200, chiar daca nu doresc redirectionarea celor 2% din impozit.

Declaratia se completeaza de mâna si se semneaza în doua exemplare: unul pentru contribuabil iar celalalt trebuie trimis la organul fiscal de domiciliu (Administratia Finantelor Publice a sectorului/localitatii pe raza careia aveti domiciliul). Formularul poate fi depus personal sau transmis prin posta, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

De asemenea, o puteti da Cameliei sau lui Radu, care o vor depune la Administratia Finantelor Publice în numele Dvs. In acest caz, in afara de declaratia 230, respectiv declaratia 230, ANAF cere sa ataşaţi fişa (fişele) fiscale primite de la angajator si o copie dupa Cartea de Identitate.

Data până la care trebuie depuse/trimise formularele este 25 mai, dar ar fi bine să nu lăsati pe ultima zi. Si nu uitati sa ne trimiteti un email ca sa stim si noi:)

Ce avantaje aveti pentru directionarea a 2% din Impozit

  • Sistemul 2%, prevăzut de Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, permite contribuabililor persoane fizice să direcţioneze 2% din impozitul pe venit către o entitate non-profit (ONG). Este un sistem prin care cetăţenii au posibilitatea de a decide în mod direct ce se întâmplă cu o parte a impozitului datorat statului.
  • Dacă nu direcţionaţi aceşti 2% către un ONG, suma respectiva este administrata de Stat.
  • Direcţionarea nu presupune costuri/eforturi suplimentare, în afară de completarea datelor Dvs în declaraţiile de venit.
  • Direcţionarea celor 2% este anonimă, ceea ce înseamnă că trezoreria nu are dreptul de a face public numele contribuabilului (se presupune ca se pot face calcule inverse, pentru a afla salariul persoanei respective).
  • A face o fapta buna aduce Pace si Energie!
    “În ziua în care nu ai făcut nicio faptă bună, să plângi seara la culcare” – Gabriel Garcia Marquez

Info
Pentru mai multe detalii, accesaţi http://www.taberecusuflet.ro/doilasuta.html sau intrati pe siteul ANAF: www.anaf.ro.

Puteti sa ajutati si prin donatii directe in contul Asociatiei Tabere Cu Suflet.

Va multumim pentru Zambetele Copiilor 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s