Compensarea Skipassului

TabereCuSuflet.006Asociatia Tabere cu Suflet, prin programul WeCare O Lume mai Buna, va compensa cresterea costurilor la Transportul pe cablu si la Inchirierea echipamentului in Tabara Vacantei si in Tabara de Snowboard din 2015, de la Sinaia. 

In Taberele de la Predeal schiem pe puncte, iar costul Skipassului nu depaseste 200 – 250 Ron la grupele de avansati si 50 – 150 Ron la grupele de incepatori. La Sinaia in schimb, daca am schia pe puncte, un copil avansat sub 10 ani ar cheltui intre 700 si 900 Ron, iar cea mai economica varianta este un skipass pe 6 zile.

La Sinaia sunt doua firme concurente de transport pe cablu, cu cartele diferite, una care gestioneaza telecabina veche si alta care are in subordine instalatiile construite de Primaria Sinaia – Telegondola si Telescaunul Expres.

La telecabina veche skipassul pe 6 zile costa 290 Ron pentru copii sub 10 ani si 580 Ron pentru copii peste 10 ani, iar la Primarie este si mai scump. Vezi preturile la Skipass. Varianta cu cartele pe puncte este si mai scumpa, din urmatoarele motive:
– Telescaunul din Valea Dorului (Sinaia) este mai scurt decat cel de la Predeal si facem mai multe coborari pe ora (1-5 coborari / ora la Sinaia, fata de 1-2 la Predeal). Cu toate acestea, telescaunul consuma tot 2 puncte, la fel ca cel din Predeal.
– Pentru a ajunge pe partia Valea Dorului trebuie sa luam telecabina, care consuma alte 2 puncte. Cu exceptia grupelor de avansati, va trebui sa si coboram cu cabina.
– La Sinaia schiem mai multe ore (5-6 ore, in loc de 4 ore la Predeal).

O alta problema de care ne lovim este ce facem in caz de vreme nefavorabila. Daca am luat cartele pe mai multe zile, dar bate vantul si instalatia din Valea Dorului nu functioneaza (lucrul care s-a intamplat in unii ani), am putea sa folosim Telegondola (care apartine altei firme) si sa schiem intre Sinaia si Cota 1400. La Sinaia nu exista cartela ce poate fi folosita in mai multe zile, ca la Poiana Brasov spre exemplu, iar cartela pe ziua respectiva nu se ramburseaza insa si nici nu se poate transfera in alta zi. Am trimis o cerere oficiala la Teleferic SA in acest sens, insa cei de acolo ne-au spus sa schiem cu cartele pe puncte 😦

La instalatiile Primariei, pretul skipassului pentru 5 zile jumatate este 345 Ron pentru copii si 595 pentru adulti, inclusiv copii peste 12 ani. In plus, pentru a ajunge la telescaunul Expres din Valea Dorului, trebuie platita o urcare extra cu Telecabina. Si aici ni s-a spus ca in caz de vreme rea nu se dau banii inapoi si nici nu se compenseaza zilele pierdute. Am fost sfatuiti sa cumparam cartele pe zi, al caror pret total pe 6 zile ajunge la 570 Ron pentru copii sub 12 ani si 810 pentru ceilalti!

O crestere de costuri majora am intalnit si la centrele de Inchiriere. Pretul la Predeal pentru echipament complet este 25 – 30 Ron / zi. La Sinaia insa, pretul cerut in perioada respectiva, indiferent de numarul de echipamente inchiriate, este 40 Ron / zi.
Am initiat o negociere cu mai multe centre, insa, la sfarsitul zilei, negocierea poate sa aduca mai mult rau decat bine.

In concluzie, din pacate, preturile la Sinaia sunt atat de mari incat este un dezechilibru evident intre ce se cere si ce se ofera:( Preturile ajung la nivelul unor statiuni din Austria, fara sa se ofere acelasi lucru in schimb. Noi schiem la Sinaia pentru ca ne place muntele si pentru ca am achizitionat un skipass de sezon, insa ne este jena sa cerem altora sume atat de mari.

In aceste conditii, Asociatia Tabere cu Suflet va acoperi diferenta de costuri fata de Predeal. Astfel, parintii vor putea plati pentru skipass 290 Ron pentru copiii din grupele de avansati si 100-200 Ron pentru copiii din grupele de incepatori, iar pentru inchiriere vor plati doar 30 Ron / zi, iar diferenta o vom acoperi prin programul We CareAjutor pentru o Lume mai Buna. Am tinut cont de faptul ca la Sinaia schiem mai mult.

In cazul in care cineva traverseaza o perioada mai putin fasta din punct de vedere financiar, vom compensa in totalitate aceste costuri prin programul Zambet pentru toti Copiii. In cazul in care doriti sa acoperiti dvs cheltuielile suplimentare ale copilului, va rugam sa ne spuneti ca sa va multumim si sa va comunicam costul real pentru copilul Dvs.

Va asteptam cu drag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s