Ajutor pentru o Lume mai Buna

LumeMaiBunaPrimim saptamanal mai multe cereri de a ajuta persoane cu diferite probleme. Raspundem la toate si pe multi ii ajutam direct. Nu putem insa ajuta singuri pe toti cei care ne scriu. Ce putem face insa este sa publicam cererile pe pagina WeCare / Tabere cu Suflet, pentru ca alti oameni inimosi sa poata ajuta la randul lor. Doamne ajuta!

Iata un mesaj primit de la un domn la a carui rugaminte nu publicam numele sau, pentru a nu aparea in motoarele de cautare.

“…am 46 de ani, domiciliez in localitatea Brasov si as dori sa va aduc in atentie cazul meu. Pana in data de 17 septembrie 2013 am fost ca mare majoritate a cetatenilor acestei tari,un om obisnuit care incerca sa isi traiasca viata cu cea ce avea ea de oferit,bune si rele.Lucram la o fabrica multinationala unde profesam ca Sef linie de productie,ascensiunea mea pe acest dealtfel modest post s-a facut treptat,am inceput ca operator si am trecut prin diverse etape de promovare,reglor,Sef de echipa,Sef linie productie.Mi-am dat tot interesul sa imi fac datoria si sa fiu util acestei societati in masura puterilor si posibilitatilor mele.

Toate acestea aveau insa sa se schimbe radical in noapte de 16-17 septembrie cand,ajuns acasa dupa terminarea programului mi-am pierdut cunostinta in urma unei crize epileptice foarte violente si bruste.Cum locuiesc singur am fost gasit abia dupa 16 ore de catre mama mea alertata de faptul ca nu mai raspundeam la telefon si nu ajunsesem la servici.Starea in care am fost gasit era una foarte grava,pareza pe partea stanga ,semiconstient confuz deshidratat si zacand pe pardoseala,nu va pot relata mai multe din acea zi intrucat criza a fost urmata de perioade lungi de amnezie.Transportat la spital mi s-a adus la cunostinta inimaginabilul,fusesem diagnosticat cu tumoare cerebrala in lobul frontal drept…socul a fost devastator,nu ma stiam bolnav am dus o viata sportiva sunt pasionat de mountaineering si mountain bikeing, am trait o viata cumpatata fara alcool si tutun,singurele excese au fost cele legate de munca…am lucrat 4 ani pe un vapor de croaziera in SUA si peste 10 ani in multinationalele din tara noastra,cu multe ore suplimentare schimburi inegale si in special in ultima vreme,foarte mult stres.

Am fost operat la Clinica din Tg.Mures de un specialist de renume Dr.Lupsa Alexandru caruia literalmente ii datorez viata…a urmat procedura de radioterapie tot in acelasi oras timp de 6 saptamani.Actualmente starea sanatatii mele s-a imbunatatit,insa dupa un incident medical de o asemenea gravitate raman si sechele,peste cele psihice am trecut cum am putut cu ajutorul prietenilor,pasiunii mele pentru munte si fotografie,insa au ramas crizele epileptice cu pierdere de cunostinta,atacurile de panica,dependenta de anticonvulsive si efectele secundare ale acestora incapacitatea de a rezista unor activitati prelungite repetative si unei oboseli cumulative,si o labilitate emotiva in care emotiile mai puternice de orice natura nu imi fac bine,tind sa imi declanseze crize epileptice…

In acest context ma aflu in fata unei uriase dileme,concediul medical in care ma aflu de ceva timp tinde sa atinga limita maxima prevazuta de lege,la finalul acestuia ar trebui sa imi reiau activitatea insa asta presupune teoretic o naveta de peste o ora si jumatate zilnic si intoarcerea la mediul stresant care probabil m-a imbolnavit,tumoarea a aparut si s-a dezvoltat dupa parerea specialistilor in perioada ultimului an de munca. Cealalta varianta ar fi pensionarea pe caz de boala,insa cuantumul unei asemenea pensii nu poate sustine nici o forma de existenta este undeva sub sau in jurul unei valori de 500 lei sau mai putin….

Eu personal as dori din suflet sa nu intinez munca si efortul celor care s-au straduit din greu sa ma tina in viata,si as alege sa imi intregesc venitul pensiei simbolice, cumva cu o alta activitate usoara care sa nu imi afecteze starea de sanatate si sa imi asigure supravetuirea,as prefera o activitate online…insa este greu actualmente sa gasesti un job de orice natura si daca esti perfect sanatos,nimeni nu are nevoie de un om bolnav care emite pretentii….Nu sunt un om cu abilitati iesite din comun,vorbesc doar romana,maghiara,engleza,si putina spaniola ultimele din lista aprofundandu-le in perioada in care am muncit in industria de croaziera,sunt absolvent de stiinte economice insa am lucrat cea mai mare parte a vietii in industrie,ca multi altii din generatia mea,pot opera pe calculator la un standard avansat si am experienta pe masini cu comanda numerica in productia de serie.

Insa in momentul de fata ma simt dezorientat…nu prea stiu sa existe in aceasta tara organizatii care sa se ocupe cu reintegrarea unor persoane aflate in situatii asemanatoare cu a mea,si nu am cunostinta de vreo organizatie de caritate care sa ma sustina financiar…Acesta este motivul pentru care ma adresez dumneavoastra in disperare de cauza.

Va multumesc mult pentru timpul acordat                       

Cu deosebit respect”

Fara sa pot spune de ce, cazul lui m-a impresionat mai mult decat altele. Din pacate nu avem o experienta in astfel de consiliere, insa ne-am propus sa il contactam cu prima ocazie cand mai avem actiuni montane in zona.

(*) Disclaimer: Cererile apartin in totalitate persoanelor care ne contacteaza. Daca nu este mentionat altfel, nu facem verificarea sursei si nu ne asumam responsabilitatea pentru veracitatea informatiilor. Pentru detalii va rugam sa luati legatura cu persoana de contact.

In Filantropica, Gheorghe Dinica in rol de ‘textier pentru cersetori’: “Mâna întinsa care nu spune o poveste… nu capata nimic”. De cand am vazut acest film privim cu alti ochi Lumea. Si preferam sa evitam Povestile si sa ne concentram pe munca noastra cand vine vorba de strans fonduri pentru Asociatie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s