Jucarii de Sf.Nicolae

logoJucariiIn fiecare an, pe 6 decembrie, Sfantul Nicolae, aduce cadouri copiilor cuminti si nuieluse celor mai putin cuminti. In spiritul Sarbatorilor, de Sf.Nicolae, Asociatia Tabere cu Suflet prin programul Jucarii pentru toti Copiii, va oferi jucarii la 500 de copii din Cluj si Bucuresti!
In fiecare an, pe 6 decembrie, il sarbatorim pe Sfantul Nicolae, cel care aduce cadouri copiilor cuminti si nuieluse copiilor mai putin cuminti. Din acest motiv este iubit de copii, fiind considerat patronul si aparatorul acestora.

Legenda spune ca un om nevoias avea trei fete. Pentru a scapa de necazuri, omul s-a gandit sa isi vanda fetele. Sfantul Nicolae, care era episcop in Licia, a auzit tarasenia si, cand fata cea mare a ajuns la varsta maritisului, a lăsat noaptea la usa casei un săculeţ cu aur. A doua zi, cu aurul din saculet, fata a putut sa se marite cu alesul inimii ei.
Povestea s-a repetat întocmai şi când a venit vremea de maritiş pentru cea de a doua fată. Când i-a venit vremea şi celei de a treia fete, omul a stat de pază pentru a afla cine era cel care le-a făcut bine fetelor sale. Pentru a nu fi vazut, Sfantul Nicolae s-a urcat pe acoperiş şi a dat drumul săculeţului prin hornul casei, într-o şoseta pusă la uscat. De aceea Sfantul Nicolae este considerat patronul fetelor nemaritate. In unele tari a aparut obiceiul de a agata sosetele de semineu pentru a primi daruri, in timp ce la noi darurile Mosului sunt puse in pantofii lustruiti de cu seara.

Afla mai multe legende si vezi cateva picturi deosebite avand ca subiect pe Sf. Nicolae si minunile sale, aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s