Cu bicicletele in Defileul Dunarii

cazanele-dunariiIn weekendul prelungit de Sf.Maria, in perioada 15-17 august, va invitam sa descoperim Rezervatia Naturala a Cazanelor Dunarii – un loc pe cat de spectaculos, pe atat de bogat in vestigii ale trecutului. 

Dunarea la Cazane

Ce poate fi mai frumos decat sa vezi cum Dunarea taie muntele, deschizand un peisaj unic in Romania. Va propunem o plimbare in care sa admiram fluviul, in cea mai frumoasa portiune a sa inainte de Delta.

Zona turistica a Cazanelor Dunarii se intinde pe o lungime de 50 km pe malul fluviului, de-a lungul malului nordic al Dunarii, intre localitatile Svinita, in amonte si Orsova in aval, strabatand si localitatile Dubova, situata in Cazanele Mari si Eselnita, ce se intinde de la iesirea Dunarii din Cazanele Mici, de la confluenta vaii Mraconiei cu Dunarea.

Rezervatia naturala Cazanele Mari si Cazanele Mici – este de tip mixt, avand o suprafata totala de 215 ha si este amplasata  intre Valea Ogradena si Ogasul Turcului. In aceasta zona Dunarea strabate cea mai ingusta si mai grandioasa zona a Defileului Dunarii, Cazanele Dunarii.

Prin Cazanele Dunarii se intelege portiunea de defileu cuprinsa intre gurile de varsare a raurilor Plavisevita si Ogradena, fiind formate din doua portiuni distincte: Cazanele Mari si Cazanele Mici, despartite intre ele printr-un golf semicircular, bazinetul Dubova. Intre Plavisevita si bazinetul Dubova se intind pe o lungime de 3,8 km Cazanele Mari, formate din masivul calcaros Ciucaru Mare ( 318 m ), ai carui pereti abrupti marginesc latura stanga a fluviului si Stirbatul Mare ( Veliki Strbac – 768 m ), pe malul sarbesc. Intre bazinetul Dubovei si Ogradena se afla Cazanele Mici, cu o lungime de 3,6 km.

TcS Bike Day @ Defileul Dunarii

Ce: Minivacanta mixta, cuprinde ture cu bicicletele, vizitarea unor obiective culturale, plimbare cu barca pe Dunare

Cand: 15-17 august 2014

Unde: Dubova, jud.Mehedinti

Cine: Oricine este bine venit, indiferent cat de bine merge pe bicicleta:)

Dificultatea traseelor de bicicleta: Traseele sunt usoare. Vom merge pe drumuri asfaltate si putin umblate.

Program:

Vineri, vom vizita pe drumul catre locul de cazare,  Piciorul Podului lui Traian construit de Apolodor din Damasc. Apoi putem urca in turnul de apa al orasului Drobeta Turnu Severin – o constructie din 1910, cu alura de turn medieval – de unde avem o vedere panoramica a zonei. Apoi mergem catre orasul Orsova, trecand pe la Portile de Fier si admirand Dunarea cu ale ei viaducte. In Orsova vizitam Manastirea Sfanta Ana, situata pe Dealul Mosului, culme ce vegheaza asupra orasului Orsova. Spre seara vom ajunge la Dubova, locul de cazare.

Sambata pornim intr-o incursiune pe biciclete in Muntii Almajului, spre satul cehesc Eibenthal, insula lingvistica ceheasca, unul din cele 6 sate cehesti ce mai sunt in Romania.
Optional putem face o incursiune pe Dunare cu salupa, cu vizitarea obiectivelor zonei de pe apa, inclusiv Pestera Ponicova. Pestera este săpată în versantul stâng al Dunării, în Cazanele Mari, Ciucaru Mare, fiind parţial inundată după crearea lacului de baraj. Galeriile sale însumează 1.660 m străbătând Ciucaru Mare și ieșind în Dunăre.

Pentru Duminica va propunem o zi de pedalat catre Moldova Noua. Vom admira Dunarea la Cazane, Cazanele Mici si Mari, Mraconia, chipul lui Decebal in stanca, Cetatea Trikule si satul Svinita.

Cost:

(*) Suma stransa din aceasta tura va fi donata, prin programul Ajutor pentru o Lume mai Buna, lui Cristi Airinei

Ce oferim: Cazare in camera duble, pensiune 3* – 2 nopti, mic dejun la pensiune, pranz on bike, ghidare traseu, asistenta tehnica biciclete si cel mai important, multa voie buna, aer curat si peisaje superbe:)
Costurile nu includ intrarea la obiectivele turistice si excursia cu salupa (50 Ron/pers).

Alte servicii: La cerere putem oferi Inchiriere biciclete – 60 lei/zi, sau transport (persoana plus bicicleta) – 100 lei.;

Inscrieri: AICI. Dupa ce va inscrieti veti primi programul detaliat cu ora si locul de intalnire. Data limita pentru inscriere este luni, 11 august.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam sa ne contactati. Iata cateva poze de la ultima Tura Velo de la Cetatile Sasesti.

Programul si mai multe detalii despre iesirile de Weekend gasiti aici: Iesiri de Weekend

Va asteptam cu drag!

——————————————————————

Tabere cu Suflet Bike Day (TcS Bike Day) este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

One thought on “Cu bicicletele in Defileul Dunarii

  1. Pingback: Activitatile lunii August | Tabere cu Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s