Tura Velo Ponoare – ziua 3

TcS1-4mai14313In a-3-a si ultima zi a vacantei noastre aveam in plan vizitarea cheilor Sohodolului. Am pedalat din Tismana pana in Cheile Sohodolului, circa 27 km, unde ne-am intalnit cu cei mici care erau dornici de biciclit. 

Am plecat din Tismana dornici de aventura si de pedalat. Repede am trecut prin Pestisani si Arcani, avand in stanga noastra Muntii Valcan, urmand ca dupa satul Runcu sa avem o frumoasa deschidere a cheilor sapate in munte de raul Sohodol.

Cheile Sohodolului se intind pe aproximativ 10 km. Tot acest peisaj impresionant a fost realizat cu ajutorul apei si al vantului. Raul Sohodol, care izvoraste de sub varful Siglaul Mare, a avut rolul de a sapa cheile in calcarele cretaice, ducand la aparitia unor forme de relief specifice carstului: doline, avene, lapiezuri, canioane si pesteri. Cea mai cunoscuta forma din Cheile Sohodolului este inelul, denumit asa datorita asemanarii foarte mari cu o verigheta, aflat la o altitudine de 700 metri, care a dus la aparitia a nenumarate povesti si legende si care este un loc inedit pentru tinerii care vor sa se casatoreasca.

Din pacate a fost ultima zi a vacantei noastre si cu siguranta vom reveni cu placere in aceste locuri.

Urmariti blogul pentru un alt calup de poze facute de Radu.


Text & foto: Cristi Airinei | Tabere cu Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s